Hétköznapi hősök

7 órája

Életet mentett az iskolaőr

Szolgálaton kívül, a hajnali órákban hazafelé tartva mentette meg egy nő életét a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság iskolaőre.

Fejsze József, a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság iskolaőre szeptember 15-én a hajnalban Hetvehely és Bükkösd között autózott, amikor egy, az úttest mellett álló kocsira lett figyelmes, amely mellett több ember is integetett neki, hogy álljon meg.

Az iskolaőr azonnal félreállt, és odasietett a másik járműhöz. A jobb első ülésen egy 30 év körüli nőt talált, akinek a szemei fennakadtak és nem kommunikált. József nem habozott, az ott lévők segítségével kiemelte az autóból az öntudatlan nőt, majd a földön stabil oldalfekvésbe helyezte. A pulzus és a légzés is gyenge volt, ezért az iskolaőr a főkapitányságon tanult életmentési technikát alkalmazta. A hölgy visszanyerte eszméletét, röviddel ezután azonban epilepsziás rohamot kapott, melyet az iskolaőr úgyszintén helyesen kezelt, megakadályozva ezzel a további sérüléseket.

Időközben a mentők is a helyszínre érkeztek, átvették a beteg ellátását, majd kórházba szállították. Az iskolaőr gyors és szakszerű reagálásának köszönhetően sikeres volt az életmentés.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában