Letartóztatták

2024.08.21. 14:04

Újabb díler kezén kattant a bilincs Pécsett, a keleti városrészben

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mecsek Közterületi Támogató Alosztály munkatársai augusztus 15-én délután akkor értek tetten egy dílert, amikor egy férfinak épp kábítószert akart eladni Pécsett, a keleti városrészben.

Bama.hu

Forrás: Police.hu

Előállították a 30 éves helyi férfit a Pécsi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. A vele szemben alkalmazott kábítószergyorsteszt THC-ra pozitív eredményt mutatott, a ruházatából pedig több csomag droggyanús, kristályszerű anyag került elő, amelyet a rendőrök lefoglaltak.

Őrizetbe vétele mellett kábítószer-kereskedelem miatt indult ellene eljárás, és kezdeményezték a letartóztatását, amelyet a járásbíróság el is rendelt.

A rendőrök 2020-ban és 2023-ban is elfogásokat hajtottak végre a keleti városrészben, amelyeknek köszönhetően számos dílert vontak ki a forgalomból, és több száz adag kábítószer piacra kerülését akadályozták meg.

Mindemellett nem lehet elégszer hangsúlyozni a kábítószerek rövid és hosszú távú káros hatásait. A fogyasztóknak nemcsak a drogok büntetőjogi, de az életveszélyes következményeivel is szembe kell nézniük. Az összetételük folyamatosan változik, a használók sosem tudják pontosan, mit is fogyasztanak, és mindenkinél más-más tüneteket produkálhatnak. Legnagyobb veszélyük a kiszámíthatatlanság, akár már egy alkalom is végzetes lehet

 - derül ki a rendőrség tájékoztatójából.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában