Fellélegezhetünk

2024.07.09. 10:27

Épségben megtalálták a Geresdlakon eltűnt finn kisfiút, példaértékű összefogással

Július 8-án terjedt viharos sebességgel és országos szintre emelkedve a hír, miszerint az egyik Geresdlakon élő finn család gyermeke eltűnt a településen. Az eltűnt finn kisfiú hírére egy emberként mozdult meg a település és környéke.

Mohay Réka

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: bambambu

Hétfő délután osztotta meg a hírt Geresdlak polgármestere a Facebookon, illetve a rendőrségen is bejelentést tett. Példaértékű összefogás alakult ki egy szempillantás alatt a kis baranyai faluban.

eltűnt finn, geresdlak, megtalálás
Megtalálták a Geresdlakon eltűnt finn kisfiút

A rendőrség mellett több civil szervezet, önkéntes tűzoltók, polgárőrök és a település lakói is egy emberként fogtak össze, hogy megtalálják a tizenhárom éves, értelmi sérült, kínai származású, a finn család által örökbefogadott gyermeket, akinek eligazodását az is nehezítette, hogy csak finnül kommunikál.

A Pécsi Mentőkutyás Egyesület tagjai hatan, négy kutyával érkeztek Geresdlakra, a Szent Flórián i Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Mecseknádasdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, több polgárőr egyesület, civil szervezetek, illetve a LEAF Sportegyesület is bekapcsolódott a keresésbe.

A keresők fáradozásait örömteli siker koronázta, épségben előkerült még hétfő este folyamán az eltűnt finn kisfiú.

Megkerestük Geresdlak polgármesterét, Habjánecz Tibort, aki arról tájékoztatott, őt a gyermek édesapja kereste meg, jelezvén a gyermek eltűnését, aki erre rögtön értesítette a rendőrséget, valamint az interneten is segítséget kért.

A fiú, úgy tudni már máskor is eltűnt otthonról, de mindig haza is tért korábban.

A hivatásos kereső egyesületeket is értesítettük, Pécsről, Tolnából is érkeztek, kutyás és drónos keresés is zajlott. Délután öt órakor közel hetven ember rendőri, profi irányítás mellet fésülte át a kukoricást, a napraforgó mezőt és az üres házakat is. E házakat végigkutatva a Mecseknádasdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai a Flórián utcában, egy elhagyatott épületben találták meg a fiút

 – tájékoztatott a polgármester.

Úgy tudjuk, a rendőrség és a gyámügy is vizsgálja az ügyet, hogy megtudják, mi lehetett az eltűnés oka. A hőség miatt különösen féltek a helyiek, hogy nehogy kiszáradjon a fiú, aki végül szerencsésen épségben került elő, a mentőosztag élelemmel és itallal is rögtön ellátta.

Egy emberként fogtak össze, hogy előkerüljön a Geresdlakon eltűnt finn kisfiú

Olvastam a geresdlaki finn közösség hozzászólásait is a közösségi oldalon, s nagyon fontos tapasztalat, hogy olyanokat írtak, Magyarország egy biztonságos ország, ahol minden segítséget azonnal megkaptak ahhoz, hogy a gyermek épen kerüljön elő. A rendőrök, a polgárőrök és a kereső-kutató egyesületek a civilek segítségével együtt mindannyian rendkívül profi módon végezték a munkájukat, le a kalappal előttük és köszönjük a fáradozásukat!

 – hangsúlyozta Habjánecz Tibor.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában