Csecsemőgyilkosság

2024.06.25. 15:00

Tragikus bűnügyet tárgyalnak a Pécsi Törvényszéken

A Pécsi Törvényszék kedden tart előkészítő ülést annak a fiatalkorú lánynak az ügyében, aki a vécében szülte meg gyermekét, majd a vád szerint megölte.

Bama.hu

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: paulaphoto

A vádirat szerint a vádlott fiatalkorú lány 2022. első negyedévében került szerelmi kapcsolatba egy fiúval, akivel később rendszeres nemi életet éltek. Kapcsolatuk akkor szakadt meg, amikor a vádlottat felvették egy pécsi gimnáziumba és kollégista lett. A vádlott a kapcsolat ideje alatt terhes lett, erről tudomása volt, de környezete elől eltitkolta – tájékoztatott a bíróság.

A törvényszék ismertetése szerint a vádlott 2024. január 29-én 21 óra körül feküdt le kollégiumi szobájában, többször elhagyta a szobát, a mosdóba ment majd vissza a szobájába. A hajnali órákban már erős görcsei voltak, ezért a szobáját ismét többször elhagyta, a WC-be ment, majd a szobájába visszatért

 – részletezték.

A bíróság közölte, hogy a lány hajnali 4 óra 3 perckor a vádlott erősen vérzett, akkor ismét elhagyta a szobáját, újra a toalettre ment, ahol a WC-ülőkén elhelyezkedve a 28. terhességi hétben megszülte az 1190 gramm testtömegű, koraszülött fiú gyermekét.

Innen a bírósági tájékoztatót szó szerint, változtatás nélkül közöljük. Megrázó leírás következik!

„Az újszülött a WC kagylóba érkezett. A vádlott a köldökzsinórt kézzel eltépte, majd a WC-t lehúzta, azonban az újszülött továbbra is a csészében maradt. Ezért a helyiségben lévő WC-kefét a kezébe vette, azzal próbálta lenyomni a csecsemőt, hogy onnan távozzon. Mindez azonban eredménytelen maradt, és mivel szülést követően erősen vérzett, visszament a szobájába és felkeltette a szobatársát”.

A törvényszék úgy folytatta, hogy ezután a vádlott ismét kiment a mellékhelyiségbe, ahova követte szobatársa is, aki segíteni próbált neki, majd értesítette az ügyeletes nevelőt, aki mentőt hívott.

Lapunk korábban beszámolt róla, hogy Pécsi Járásbíróság február 1-én elrendelte a csecsemőgyilkosság gyanúsítottjának letartóztatását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában