Szeretem, megvédem

2024.06.20. 13:40

Tartalékos toborzókampányt indít a Magyar Honvédség

„Szeretem, megvédem!" mottóval indít toborzókampányt a területvédelmi ezredekbe a Magyar Honvédség - jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a kampány megnyitóján június 17-én, hétfőn, Budapesten.

Czeczon Emese

Forrás: Magyar Honvédség

A Magyar Honvédséget egy modern, ütőképes haderővé alakítják át, ez az utóbbi két évben határozottan megmutatkozik mind eszközeiben, állományában, mind pedig szerkezetében.

A magyar haderőnek két nagy komponense van: a hivatásos haderő, amely professzionális szinten szolgálatot teljesítő katonákból áll, valamint az ezt kiegészítő területvédelmi tartalékos komponens, amely az egész országot lefedi, lehetővé téve, hogy helyben toborozzák és helyben képezzék ki őket.

Így válik teljessé a rendszer, így tudnak mindenkinek lehetőséget biztosítani, hogy a haza védelme érdekében szolgálatot vállaljon – aktív, vagy tartalékos szolgálatot.
A területvédelmi erők szíve és motorja a jó tartalékos katona, aki motivált, szereti a hazáját és kiválóan ismeri azt az országrészt, ahol él és szolgál.

Országos kampányt indítanak, amelynek célja, hogy minél többen megismerhessék a Magyar Honvédség által kínált területvédelmi tartalékos szolgálat adta lehetőségeket. A kampány mottója a Szeretem, Megvédem! – ez jellemzi a tartalékost, hiszen készen áll arra, hogy megvédje saját környezetét és a hazát.

Az országot kapillárisszerűen átszövő hét területvédelmi ezredbe most is azokat a bátor, tettre kész jelentkezőket várják, akik hajlandók kihozni magukból a legtöbbet, akik tenni akarnak Magyarországért, otthonukért és szeretteikért.
Tartalékosnak lenni olyan katonai szolgálat, amely összeegyeztethető a civil élettel, munka és felsőoktatási tanulmányok mellett is lehet bárki területvédelmi tartalékos. A jelentkezők a katonai felkészítések során olyan elméleti és gyakorlati tudásra tesznek szert, amely nem csupán számukra ad a civil életben is hasznosítható ismereteket, de az ország védelmi képességét is jelentősen növeli.

A tartalékos egyfajta kapocs a társadalom egésze és a honvédség között, és a szolgálatot anyagilag is megbecsülik.

A területvédelmi tartalékosok a szerződés megkötésekor - a próbaidő lejártát követően - bruttó 150 ezer forint egyösszegű szerződéskötési díjat kapnak, legalább kétéves tartalékos szolgálat vállalása esetén. A szerződés megkötése után a tartalékos katona a szolgálati viszony fennállása alatt minden szolgálatban eltöltött év után bruttó 600 ezer forint rendelkezésre állási díjra jogosult, amelyet havi 50 ezer forintos kiutalásokkal kap meg. Bruttó 500 ezer forint toborzópénz, afféle „ajánlási bónusz” jár az önkéntes tartalékos katonának, ha a közreműködésével – ajánlásával - a legénységi állományba kerülő szerződéses állományú vagy területvédelmi tartalékos katona az alapkiképzés teljesítését követő 6 hónapon túl is szolgálati viszonyban áll.

A felsőoktatásban, illetve a szakképzésben tanuló nagykorú fiatalokat versenyképes ösztöndíjakkal várják, elköteleződési szándékuk mélységétől függően havi 110-350 ezer forint közötti összeggel. Mindenki megválaszthatja a neki megfelelő szolgálati formát, és ennek megfelelő szerződést köthet.

A július elsejétől megújuló, nagyobb anyagi megbecsüléssel járó ajánlatukért cserébe elvárják, hogy aki tartalékos katonának áll, az a szerződéskötést követő egy évben teljesítse a számára meghatározott alapkiképzési követelményeket.

A tartalékos katonák előtt a külszolgálati lehetőség is nyitott, pályázni tudnak missziós szolgálatra is. Ehhez természetesen meg kell felelniük az előírt egészségügyi, pszichikai és fizikai követelményeknek, majd az aktív állománnyal együtt elvégezni az ehhez szükséges felkészítést. A következő időszakban még intenzívebben igyekszik a Magyar Honvédség minden médiafelületen, és országszerte a nagyobb toborzó rendezvényeken is megmutatkozni és felhívni a társadalom figyelmét a Magyar Honvédség által nyújtott aktív és tartalékos szolgálati formákra. 

Mindenkire számítanak, aki szereti Magyarországot, lokálpatrióta, szereti azt a vidéket, ahol él, és kész arra, hogy megvédje.

Jelentkezni lehet az alábbi elérhetőségeken:

Online: https://iranyasereg.hu/tartalekos

Személyesen:

MAGYAR HONVÉDSÉG

KATONAI IGAZGATÁSI ÉS KÖZPONTI NYILVÁNTARTÓ PARANCSNOKSÁG

19. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda – Pécs

Cím: Pécs, Kisfaludy Sándor u. 5. Ügyfélfogadás: H-CS 08:00-15:30 P 08:00-12:00

Tel.: +3672/513-900 e-mail: [email protected]

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában