Bíróság

2024.06.14. 10:28

Kifosztás gyanúja miatt rendelték el a három nő letartóztatását

A Pécsi Járásbíróság 2024. június 13-án elrendelte három nő letartóztatását egy hónapra védekezésre képtelen személytől való elvétellel, csoportosan elkövetett kifosztás bűntette megalapozott gyanúja miatt.

Bama.hu

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Gorodenkoff

A nyomozás eddigi adatai szerint 2024. június 11. napján 20 óra körüli időben Pécs belvárosában, egy üzletközpont bejáratának közelében, egy közterületen lévő hirdetőtábla tövében magatehetetlen állapotban feküdt az erősen ittas állapotban lévő sértett nő. A három gyanúsított nő körbevette a magatehetetlen személyt és táskáját, valamint ruházatát átkutatták azért, hogy értékeit eltulajdonítsák. A gyanúsítottak a kutatás során a sértettől elvették mobiltelefonját és elvettek tőle egy 50 grammos dohánycsomagot bontatlan állapotban. A gyanúsítottak cselekményét a közterület-felügyelet munkatársai észlelték és bejelentésük alapján egy rendőrjárőr érkezett a helyszínre. Ezt észlelve a gyanúsítottak az eltulajdonított telefont visszahelyezték a sértett közelébe, azonban a dohányterméket az egyik gyanúsított táskájában találták meg az intézkedő rendőrök, így azt lefoglalták.

 

A gyanúsítottak közül ketten – vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt - büntetett előéletűek, harmadik társukat a bíróság korábban szintén vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt próbára bocsátotta. A három gyanúsítottal szemben jelenleg is több büntetőeljárás van folyamatban, ezért alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyásuk esetén újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményeket követnének el, emiatt a bíróság elrendelte a letartóztatásukat.

Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsítottak szabadlábra helyezésük érdekében jelentettek be fellebbezést. A letartóztatás elrendelésének tárgyában megtartott ülésen csak az egyik gyanúsított védője jelent meg, ő is fellebbezett a bíróság határozata ellen elsősorban szabadlábra helyezés, másodsorban enyhébb kényszerintézkedés elrendelése érdekében, míg a másik két gyanúsított védőjének három napja van az esetleges fellebbezés bejelentésére. 

A bíróság határozata nem végleges.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában