Megtérítették a kárt

2024.05.08. 17:00

Majdnem egy évig lopott árammal üzemelt a baranyai pékség

A Szigetvári Járási Ügyészség lopás bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy Pécs melletti településen pékséget üzemeltető férfi ellen – számolt be róla a Pécsi Járási Ügyészség.

Bama.hu

Fotó: vmargineanu

A vádirat szerint a férfi egy bérelt helyiségben pékséget üzemeltetett a településen. 2022 októberét megelőzően megbízott egy ismeretlenül maradt személyt azzal, hogy az üzlet fogyasztásmérőjét alakítsa át úgy, hogy alkalmas legyen szabálytalan áramvételezésre. 

Az átalakított fogyasztásmérővel a vádlott 2022 októbere és 2023 júliusa között szabálytalanul vételezett áramot, amelynek értéke meghaladta a 11 millió forintot. A vádlott cselekménye jelentős értékre elkövetett lopás bűntettének a megállapítására alkalmas. A bűncselekmény büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.

A vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését és közvetítői eljárás keretében megtérítette az áramszolgáltatónak okozott kárt. Ilyen esetben az öt évnél nem súlyosabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmény elkövetőjével szemben korlátlanul enyhíthető a büntetés. A Szigetvári Járási Ügyészség vádiratában a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában