Fele sem tréfa

16 órája

Hidegfront, melegfront? Ma mindkettőtől fájhat a fejünk

Bama.hu

Csütörtökön az ország nagy részén sok napsütés várható, majd a délutáni órákban a Dunántúlra hidegfront és csapadék érkezik esővel, záporokkal, néhol zivatarokkal. Este pedig északra és a középső tájakra is megérkezik a csapadék. Sokfelé erős, északnyugaton reggel viharos lesz a déli, délnyugati szél, majd este a Dunántúlon északira-északnyugatira fordul a légmozgás iránya. Hajnalban 9-18, délután 21-27 fok között alakul a hőmérséklet.

Péntek túlnyomóan napos időre készülhetünk. Hajnalban, reggel keleten, északkeleten fordulhat még elő eső, zápor. Napközben pedig a középső területeken, egy összeáramlási zóna mentén alakulhatnak ki újabb záporok. Az északi, északnyugati szél sokfelé élénk, erős lesz. Hajnalban 8-15, délután 15-22 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológia

  • Csütörtökön egy újabb front közelíti meg hazánkat, és délután nyugaton már hidegfronti tünetek is jelentkezhetnek.
  • A legtöbb helyen azonban átlagosnál melegebb idő várható, emiatt sokaknál melegfronti panaszok, migrén, keringési problémák, ingadozó vérnyomás alakulhat ki.
  • Emellett a szél is többfelé erős, helyenként viharos lesz, ami tovább fokozhatja fejfájásos panaszokat, valamint ingerlékenységet, nyugtalanságot is okozhat.
  • Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Figyeljünk oda a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelére!

 

Közlekedésmeteorológia

  • Csütörtökön többfelé feltámad a délnyugati szél, erős, viharos széllökések ronthatják a járművek menetstabilitását.
  • Esőtől, záporoktól vizes, nedves útviszonyokra délután a Dunántúlon lehet készülni.
  • A napos tájakon, időszakokban érdemes lesz napszemüveget viselni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!