Időjárás

3 órája

Ne szegje a kedvünket a hűvös, hiszen újra süt a nap

Bama.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: MarBom

Hétfőn többórás napsütésre készülhetünk mindenhol. Csapadék nem valószínű. A Dunától keletre még élénk, a Tiszántúlon többfelé erős lesz az északi szél. Sopron és a Fertő-tó környékén pedig a délies szél támadhat fel. Hideg lesz a reggel, többnyire 2 és 9 fok közé hűl a levegő, de a nyugati országrész fagyzugos völgyeiben gyenge fagy is előfordulhat. Délután 15-19 fokot mérhetünk.

Kedden a nyugat felől fokozatosan megnövekvő fátyolfelhőzet szűrheti meg a napsütést, de csapadék nem várható. Az Észak-Dunántúlon feltámad a délies szél. Hajnalban 0-7 fokig csökken a hőmérséklet, a fagyzugos helyeken akár -1, -3 fok is előfordulhat. Napközben 15-20 fokig melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

  • Hétfőn frontmentes, szép őszi időben lesz részünk sok-sok napsütéssel, ami javíthatja hangulatunkat, közérzetünket.
  • Ugyanakkor hajnalban, reggel hideg lesz, emiatt átmenetileg felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.
  • Keleten a még többfelé élénk szél okozhat fejfájást, ingerlékenységet, de a nap második felében a tünetek mérsékléődni fognak.
  • Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Figyeljünk oda a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelére!

Közlekedésmeteorológia

  • Hétfőn száraz, napos időben lesz részünk, így leginkább a napszemüvegekre lehet szükség vezetés közben.
  • Esni sehol sem fog, viszont a Dunától keletre még többfelé élénk, helyenként erős északias szél csökkentheti a járművek menetstabilitását, Sopron és a Fertő-tó környékén pedig a délies szél támadhat fel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!