Időjárás

20 órája

Ma fronthatás nélkül is foghatjuk a fejünket

Bama.hu

Csütörtökön napos-fátyolfelhős idő várható, de helyenként vastagabb felhők is megjelennek az égen, viszont csak néhol északon és északkeleten fordulhat elő átmenetileg kisebb eső. Erős, a Dunántúlon és a középső tájakon sokfelé viharos lesz a déli, majd a délnyugati szél. Hajnalra a kevésbé szeles tájakon pára, köd képződhet. Kora reggel 9 és 17, délután 23 és 29 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken egy hidegfront előterében helyenként nyugaton, északnyugaton és északon alakulhat ki időnként eső, zápor, máshol viszont még sok napsütésre van kilátás. Élénk, erős lesz a déli, délnyugati szél. Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt, a csúcshőmérséklet 20 és 31 fok között alakul, északnyugaton mérhetjük majd a legalacsonyabb maximumokat.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön időjárási front nem lesz felettünk, de a magasban zajló melegedés hatására az érzékenyek körében gyenge melegfronti jellegű tünetek jelentkezhetnek.

Emiatt fejfájás, migrén, fáradényokság, tompaság, dekoncentráltság egyaránt előfordulhat.

Felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok, vérnyomásproblémák is jelentkezhetnek.

A szeles idő miatt tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, illetve ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetünk.

Helyenként hűvösen indul a reggel, emiatt felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak is a reggeli órákban.

Kezdetben nagy lesz a megfázásveszély, emiatt ajánlott a réteges öltözködés.

Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Figyeljünk oda a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelére!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!