Időjárás

2024.07.24. 07:40

Komoly zivatarok csaphatnak le Baranyára

Szerdán hidegfront érkezik, amely mögött több fokkal visszaesik a hőmérséklet. Több helyen kell záporra, zivatarra számítani, melyeket felhőszakadás kísérhet – figyelmeztet a met.hu.

Bama.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: sondem

Várható időjárás Baranyában (forrás: köpönyeg.hu)

Változóan gomolyfelhős időre számíthatunk, elszórtan záporral, zivatarral. Erős lesz az északnyugati szél. 25 és 31 fok közé esik vissza a hőmérséklet, több helyen megszűnik a hőség.

Csütörtök

Sok napsütésre van kilátás, záporok északkeleten is már csak néhol fordulnak elő. Felfrissül a levegő: reggel 17, délután 26 fok valószínű. Erős lehet az északnyugati légmozgás

Péntek és szombat

Ragyogó napsütéssel térhet vissza a kánikula, szombaton már 32 fok körüli strandidő lesz. Fokozatosan gyengül az északias szél.

Orvosmeteorológia 

A mai napon fronthatás nem várható, azonban kánikulai időre számíthatunk, ami jelentős terhelést jelenthet még az egészséges szervezet számára is, különösen az idősek, gyermekek és krónikus betegségben szenvedők esetében. Fontos a megfelelő folyadékbevitel, legalább 2-3 liter vizet ajánlott fogyasztani. Kerüljük a közvetlen napsütést 11 és 15 óra között, és használjunk fényvédőt, ha kint tartózkodunk. A légkondicionált helyiségekben történő pihenés és a könnyű, szellős ruházat viselése is segíthet enyhíteni a hőség okozta megterhelést. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!