Felmelegedés

2024.07.26. 07:40

Ha fáj a térde vagy a dereka, az időjárás is hibás lehet

Bama.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: sondem

Pénteken túlnyomóan napos idő várható, az időként megjelenő felhőkből számottevő csapadék sehol sem várható. Az északi-északnyugati szél elsősorban keleten lehet még élénk. A friss hajnali órákat követően délután 27-32 fokot mutathatnak a hőmérők.

Szombaton napos, csapadékmentes időben lesz részünk. A délies szél a Dunántúlon többfelé megélénkül, néhol megerősödik. Sokfelé visszatér a kánikula, a csúcshőmérséklet 30 és 35 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Pénteken front nem lesz felettünk, de nagy lesz a napi hőingás, emiatt vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok, szédülés, rosszullét, szívpanaszok és migrén is jelentkezhet.

Hajnalban a hűvösebb tájakon élők körében felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok, illetve könnyebben megfázhatunk.

A frissebb, hűvösebb éjszakának köszönhetően pihentetőbb lehet az alvás.

10 és 16 óra között erős, nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Figyeljünk oda a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelre!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!