Időjárás

2024.06.06. 07:40

Közeleg az idei első kánikula

Csütörtökön is többórás napsütésre van kilátás a gomoly- és fátyolfelhők mellett. Zárporok, zivatarok csak kevés eséllyel fordulhatnak elő térségünkben.

Bama.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: MVolodymyr

Várható időjárás Baranyában (forrás: köpönyeg.hu)

Csütörtök

Napos, kora nyári időre számíthatunk némi gomolyfelhővel. Esetleg északon alakulhat ki zápor. 28-29 fok köré erősödik a nappali felmelegedés.

Péntek

Napos, gomolyfelhős időre van kilátás. Továbbra is északon fordul elő nagyobb eséllyel zivatar, vagy zápor. Délen már 30-32 fokos kánikula lehet.

Szombat

A többórás napsütést gomolyfelhők zavarják, de csak elszórtan fordul elő csapadék. 30 fok körüli strandidő valószínű.

Vasárnap

Fátyolfelhők zavarják a többórás napsütést. Estig még nem lesz eső. A délnyugati szél megerősödik. 29 és 34 fok közötti igazi nyári meleg várható.

Orvosmeteorológia 

Gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!