Fátyolfelhők

2024.06.23. 08:00

Kissé fellélegezhetünk, néhány fokot csökken a hőmérséklet

Bama.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: MVolodymyr

Gomolyfelhő-képződés mellett általában sok napsütésre számíthatunk, egyre inkább az ország középső harmadán előforduló záporokkal, zivatarokkal, amelyeket elsősorban felhőszakadás kísérhet. Az északi, északkeleti szél a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten megerősödik, zivatar környékén viharos széllökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 31 fok között valószínű.

Hétfő

Napos időre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel, csapadéknak kicsi az esélye. Sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik az északi, északkeleti szelet. A hajnali 12, 20 fokról 26 és 31 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Kedd

Sok napsütésre számíthatunk fátyol-, illetve gomolyfelhőkkel. Estig néhol, inkább csak a déli országrészben, éjjel szórványosan valószínű zápor, zivatar. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északkeleti szél. A hőmérséklet hajnalban 12, 19, a délutáni órákban 27, 32 fok között alakul.

Orvosmeteorológia (koponyeg.hu)

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!