Fülledt idő

2024.06.27. 08:00

Kérdés, hogy a gomolyfelhőkből mikor lesz csapadék

Bama.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: sondem

A fátyolfelhők mellett továbbra is erőteljes marad a gomolyfelhő-képződés. Ismét többfelé, több hullámban számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kíséretében. A zivatarokat leszámítva gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 31 fok között valószínű.

Péntek

A gomoly- és fátyolfelhők mellett általában sok napsütés várható. A Dunántúlon kevesebb helyen, máshol szórványosan valószínű zápor, zivatar. Estétől mindenütt csökken a csapadék hajlam. Zivatar térségében átmenetileg megerősödhet a szél. Hajnalban 14 és 20, délután 27 és 32 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombat

Napos idő valószínű gomoly- és fátyolfelhőkkel. Északkeleten helyenként, másutt legfeljebb elvétve alakulhat ki zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A minimum általában 15, 21, a maximum-hőmérséklet 29 és 34 fok között várható.

Orvosmeteorológia (koponyeg.hu)

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar. A meleg, zivataros időben fülledtté válhat a levegő. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, nyugtalanság, a légúti betegeknél nehézlégzés. Az arra érzékenyeknél álmosságérzet és nagyfokú fáradékonyság jelentkezhet.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!