Fellélegezhetünk

2024.06.26. 07:40

Csökken a felhőzet, a csapadék miatt kissé lehűl a levegő

Bama.hu

Fotó: Ralf Lehmann

Az elvonuló zivatarrendszer mögött délelőtt a legtöbb helyen átmenetileg csökken a felhőzet és a csapadék esélye. A nyugati, délnyugati tájakon viszont több maradhat a felhő. Ugyanakkor délutántól ismét egyre többfelé valószínű záporok, zivatarok kialakulása felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kíséretében, melyek estére rendszerbe szerveződnek. Helyenként heves zivatarok is előfordulhatnak! A déli, délkeleti szél a zivatarokat leszámítva legfeljebb élénk lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 33 fok között valószínű, nyugaton, délnyugaton az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékekkel.

Csütörtök

Erőteljes gomolyfelhő-képződésre és fátyolfelhőkre számíthatunk. Többfelé kialakulnak záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadás, jégeső is lehet. A keleti, délkeleti szél megélénkül, zivatarban megerősödhet vagy viharossá is fokozódhat. A hőmérséklet hajnalban 14, 20, délután 24, 31 fok között várható.

Péntek

A gomoly- és fátyolfelhők mellett általában sok napsütés várható. Szórványosan, ezen belül főként északkeleten valószínű zápor, zivatar. Zivatar térségében átmenetileg megerősödhet a szél. Hajnalban 14 és 20 fok között, délután döntően 29 és 31 közelében alakul a hőmérséklet.
 

Orvosmeteorológia (koponyeg.hu)

Helyenként előfordulhat zápor, zivatar. A meleg, zivataros időben fülledtté válhat a levegő. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, nyugtalanság, a légúti betegeknél nehézlégzés. Az arra érzékenyeknél álmosságérzet és nagyfokú fáradékonyság jelentkezhet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!