Fátyolfelhő

2023.06.14. 08:20

A kellemes napsütés csal mosolyt az arcokra

A hőmérséklet ugyan nem, de a napos idő már a nyári szünetre emlékeztet.

Zsigmond József

Fotó: sun ok

A többórás napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők lehetnek az égen. Csapadék általában nem lesz, de az északi határ mentén van esély egy-egy futó záporra , még kisebb eséllyel esetleg észak felől besodródó zivatarra is. A légmozgás mérsékelt marad. A hőmérséklet délután 22, 26 fok között várható, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Időjárás Baranyában (Forrás: koponyeg.hu)

Szerda

A sok napsütés mellett fátyol-és gomolyfelhők lesznek az égen. Elvétve kisebb zápor előfordulhat. Az északkeleti szél csak néha élénkül meg. 21 és 26 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtök

Délkelet felől megnövekszik a felhőzet, és az ország délkeleti tájain gyenge eső, zápor is előfordulhat. Északnyugat felé haladva egyre több napsütés lesz. 20-25 fok valószínű.

Péntek

A Dunántúlon ragyogó napsütés, míg keleten borongós idő várható. A Tiszántúlon szórványosan fordul elő eső, záporeső. 24 fok körüli értékeket mérhetünk. Az északnyugati szél megerősödik.

Orvosmeteorológia (Forrás: koponyeg.hu)

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. Az erősödő nappali felmelegedés és a sok napsütés pozitívan befolyásolja hangulatunkat, ezért ajánlott kihasználni a kellemes időjárást és minél több időt a szabadban tölteni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!