Fejlesztés

11 órája

Elindult a BAT új nikontinpárna-gyártócsarnokának építése Pécsen

A pécsi gyártóközpont a BAT nikotinpárnáit állítja elő Magyarország és globális piacok számára. A bővítés megerősíti Magyarország, és különösen Pécs, stratégiai fontosságát a BAT jövőjében. A tervezett beruházások 450 új munkahelyet teremtenek Pécsen, jelenleg a gyárban már több mint 100 nyitott pozícióra várják a jelentkezőket.

Bama.hu

Megkezdődött egy új, 7500 négyzetméteres gyártócsarnok építése Pécsen, ahol a hagyományos cigarettához képest kevésbé káros nikotinpárnákat gyártanak majd. A beruházás a BAT elkötelezettségét mutatja, hogy csökkentse üzleti tevékenységének egészségügyi hatásait, és hozzájáruljon egy füst nélküli világ megvalósításához - derül ki a cég közleményéből.

Elindultak a munkagépek
Forrás: BAT

Az építkezés a BAT Finn utcai telephelyén zajlik, az új épület várhatóan 2025-ben készül el. Pécs már most is a világ egyik legmeghatározóbb nikotinpárna-gyártó központja, 2023-ban több mint 3 milliárd párnát állítottak elő. A nikotinpárna-gyártókapacitás fejlesztésével összességében 16 új gyártósorral bővülhet majd a pécsi termelés.  

A BAT jelenleg is a régió egyik legjelentősebb foglalkoztatója, a vállalat kiemelt figyelmet fordít a tehetségfejlesztésre és a toborzásra.

 A gyár széles körű álláslehetőségeket kínál technikai, logisztikai és termelési területeken egyaránt, versenyképes javadalmazási rendszerrel és juttatásokkal. Jelenleg több mint 100 nyitott pozícióra várják a jelentkezőket, és a tervezett bővítések a következő években összességében 450 új munkalehetőséget teremtenek Pécsen.

Vargek Tamás, a BAT Magyarország ügyvezető igazgatója elmondta: „Pécsi gyárunk már most is a világ egyik legjelentősebb nikotinpárna előállítója. Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy hozzájárulhatunk a BAT törekvéséhez egy füst nélküli világ megvalósításában azáltal, hogy olyan kevésbé káros alternatívákat kínálunk a dohányosok számára a cigarettázás helyett, mint például a hevítéses termékek és a nikotinpárnák.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!