Nemzetközi siker

2024.08.02. 15:00

Nemcsak a szakmák, a szakmaismereti versenyek is elismerést nyertek

Komoly elismerést kaptak a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara (PBKIK) pályaorientációs programjai. A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal keretén belül működő Euroguidance Magyarország Központ idén ötödik alkalommal hirdette meg a Euroguidance Pályatanácsadói Díjat, amelyre az ország egész területéről érkeztek pályázatok - a megmérettetésen Baranya kiemelkedő eredményt ért el.

Wald Kata

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: nampix

Két kategóriában lehetett nevezni aszerint, hogy milyen korosztályt céloz meg a pályázatként benyújtott jó gyakorlat. A PBKIK a Pályaválasztás Baranya munkatársaival mindkét kategóriában megmérette magát és mindkettőben díjat is nyert. 

A kamara tájékoztatása szerint a felnőtt korosztály számára kidolgozott jó gyakorlatok a „Euroguidance a felnőttekért” fődíját az Élet-pálya-tervezés egy életen át! – pályaorientációs podcast-sorozattal érdemelték ki. A fiatalok számára kidolgozott jó gyakorlatok kategóriában a szakmaismereti versenyekkel (Gép-ésszel, Villany-Ász, AutóMánia, Ide-süss, Épít-Ésszel és a Turizmustra) pályáztak - a program nemzetközi elismeréseként szeptember végén Belgrádban egy nemzetközi rendezvényen mutathatják be a példaértékű együttműködést, amelyet a PBKIK a Baranya vármegyei vállalkozásokkal és a Szakképzési Centrummal végez, a fiatalok pályaorientációja érdekében.

- A kétévente megrendezése kerülő Euroguidance Pályatanácsadói Díj elsődleges célja, hogy magyarországi pályatanácsadási jó gyakorlatokat gyűjtsön össze és fórumot biztosítson a jó példák és eszközök népszerűsítésére - emelte ki összefoglalójában a kamara.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!