Adomány

2024.07.22. 20:00

Már várja a felajánlásokat a Magyarok Kenyere program

Az idei évben egész korán learatták a búzát és az árpát. Ennek következmény az, hogy már július 22-én elkezdődött a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem program keretén belül a termés gyűjtése. Baranyában is lehet adományozni több ponton.

Jusztin Levente

Fotó: Laufer László

A tavalyi adatok alapján több, mint 8000 adakozó gazda járult hozzá a programhoz 1100 tonna búzával. Ebből több mint 700 tonna lisztet osztottak ki. Az eredményhez közel 800 szervezet járult hozzá munkájával, a szervezők azt remélik, hogy az idei évben is hasonló eredményt könyvelhetnek el.

A Pécsről indult gondolat 10 esztendő alatt kiteljesedett, egységbe kovácsolta a gazdákat, tettekké vált. A folyamatos építkezés, a mindig megújuló lendület minden téren kimagasló eredményekhez vezetett. Az anyaország után az elszakított nemzetrészek, majd a diaszpóra is bekapcsolódott a programba. A mozgalom indulásakor összegyűlt 10 tonna gabona több mint százszorosára bővült, a csatlakozó gazdálkodók száma pedig szerte a Kárpát-medencében szintén évről évre rekordot dönt, amely egyre közelebb visz a program küldetésének beteljesítéséhez, nevezetesen, hogy minden szükséget szenvedő magyar ember asztalára kerülhessen mindennapi kenyér.

A kezdeményezés a szeretet erejéből táplálkozik, ezért a nehézségek ellenére sem fáradt meg, fejlődése ma is töretlen, szervezői reménnyel telve és folyamatosan újabb célokat kitűzve végzik munkájukat. Többet kíván adni pusztán segélyeknél, esélyt a Kárpát-medencében élő több százezer nehéz sorsú honfitársunknak az emberhez méltóbb életre, az emberi értékek megőrzésére, képességeik kibontakoztatására. Letéteményesévé és közvetítőjévé szeretne válni a karitatív munka mellett a szakmai együttműködéseknek, az információ és a tudás áramlásának, ezen keresztül pedig nem csupán halat, hanem hálót, eszközt is adni a rászorulóknak - olvasható a magyarokkenyere.hu oldalon.

Az országos program keretén belül hazánk több pontján nyílik lehetőség búzát leadni. 

Baranyában három helyen várják az adományozókat:

  • Sombereki Zrt. - 7728 Somberek, Kossuth L. u. 1/a.
  • Lamepé Kft (Malom) - 7900 Szigetvár, Széchenyi u. 98.
  • Berta Sándor József - 7838 Vejti

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!