Turizmus

2024.07.19. 21:00

Élénkül a vendégek forgalma

A vármegyében – az élénkülő turisztikai kereslet hatására – 2024 I. negyedévében a turisztikai szálláshelyek vendégéjszakában mért forgalma 12%-kal meghaladta az előző év azonos időszakit.

Bama.hu

Mind a kereskedelmi, mind a magán- és egyéb szálláshelyeken januártól márciusig nőtt a vendégéjszakák száma az egy évvel korábbihoz képest. Az előbbi szállástípusokban a 2024. I. negyedévi forgalom (103 ezer éjszaka) 8,3, az utóbbiakban (52 ezer éjszaka) 20%-kal nagyobb volt, mint egy évvel korábban.

A turisztikai szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák legnagyobb részét (több mint négytizedét) a Pécsi járásban regisztrálták, itt 7,1%-kal nőtt a forgalom 2023 I. negyedévéhez viszonyítva. A forgalomban szintén jelentős részarányt (28%) képviselő Siklósi járásban 13%-kal bővült a vendégéjszakák száma.

A vendégéjszakák 87%-át belföldi vendégek töltötték el a turisztikai szálláshelyeken. Az általuk eltöltött éjszakák száma 13, a külföldivendég-éjszakáké 6,0%-kal nőtt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!