2023.11.16. 18:50
Az üres pince mostanra teljesen megtelt az egyetemi borbirtokon
Jó szüretet zártak a Pécsi Egyetemi Borbirtokon. Közösségi oldalukon tették közzé, hogy 2023-ban minden feltétel – elegendő csapadék és napsütés, kellő meleg, megfelelő növényvédelem – adott ahhoz, hogy kiváló borok kerüljenek a palackokba.
Megkezdődött a szüret a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetében.
Fotó: Löffler Péter
A szüret a birtokon augusztus közepén kezdődött, november 7-én pedig utoljára a késői szüretelésű Cirfandlit is leszedték.
A beszámoló szerint az őszi napsütésben optimális időben, a tervek szerint zajlott a szüret, és a különböző fajták kiváló cukor- és savtartalommal, gyümölcsösséggel kerültek a présbe, és az üres pince most már teli pince.
A munkálatok a pincében és a palackozóban folynak tovább, és a 2023-as évjáratú borok hamarosan a boltok polcaira kerülnek.