Különleges vendég

2023.11.01. 19:15

A gerincferdülés kezelésének kihívásai kerülnek terítékre

Hagyományteremtő jelleggel hirdeti meg a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Fizioterápiás és Sporttudományi Intézete az I. Fizoterápiás Tematikus Napot – I. FTN – december 2-án, amelynek főtémája „A scoliosis kezelésének kihívásai”.

Czeczon Enikő

Fotó: Albina Gavrilovic

A scoliosis – szkoliózis –, avagy a gerincferdülés a gerinc kóros deformálódását jelenti, a tér mindhárom irányában mely a gyors testi növekedés idején jelentkezik. 

A PTE-en a gyógytornász képzés nagy múltra tekint vissza, és nagy örömükre szolgál, hogy első alkalommal rendezhetik meg az egyetem falai között a gyógytornászok számára ezt a szakmai programot.  

Az eseményen a téma neves specialistái, szakemberek, a scoliotikus betegek kezelésében nagy tapasztalattal rendelkező orvosok és gyógytornászok lesznek a vendégek. Mindemellett az eseményen való részvételt elfogadta Michele Romano, a SEAS módszer képviselője. 

A SEAS egy rövidítés, amelynek magyar neve Tudományos Gyakorlatok Gerincferdülés Kezelésére. A terápia egyik legfontosabb eleme a stabilizáció javítása. A gyakorlat azoknak az izmoknak a működését ösztönzi, amelyek a gerinc kiegyenesítését végzik, és amelyek funkcionális hiányosságokat mutatnak. Az össze nagy iskola a gerinc ferdülés konzervatív kezelésére az önkorrekciót tartja a legfontosabb elemének a terápiának. Ez az önkorrekció a SEAS alapköve.

A rendezvényre a szervezők várják az ország valamennyi gyógytornász szakemberét, illetve a gyógytornász hallgatókat.  

További részletek és regisztráció az alábbi oldalon érthető el: https://www.etk.pte.hu/tematikusnap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában