Jegyzet

2 órája

Nincs több idő

Emlékezetes volt azoknak az alpolgármestereknek a tündöklése Pécsen, akik a jelenállás szerint októbertől elköszönnek a helyüktől – mondhatnánk egy olyan világban, ahol nemcsak a törtetés és a politikai arrogancia határozza meg egy városi közgyűlést, hanem a kézzel fogható eredménnyel járó munka.

Bóka Máté Ciprián

Pécsre az elmúlt öt esztendőben egy ilyen világot hozott el a baloldali városvezetés. Pedig meglehetősen nagy volt a várakozás, a bizonytalanabb választók, az ingadozók is elhitték, hogy valóban valami mást hozhatnak el, mint ami lett végül, mert hiszen kiderült, hogy óvodás szintű lejáratósdival, olcsó facebookos nyomulással, de jóval kevesebb érdemi munkával töltötték el az idejüket a városházán. Pécsre nem jött nagyobb gyár, nem lett jobb a tömegközlekedés, nem sikerült semmilyen lényegi áttörést elérni. Meg is lett az ára ennek, a többség a leköszönő városirányító koalícióval kritikus szervezeteknek, pártoknak szavazott bizalmat júniusban.

Már csak néhány hét és megkezdhetik az új szereplők a munkát, ami nemcsak új esélyt, lehetőséget, de felelősséget is jelent, annak tudatában főleg, hogy Pécsnek már aligha lesz még öt esztendeje arra, hogy helyben topogjon, a kiutat keresse, a saját irányát megtalálja. És látható, hogy Dél-Magyarország nagyvárosai erőteljes hajrában vannak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!