Bama.hu podcast

2024.07.16. 21:30

Tizenöt éves a pécsi egyetem BTK Afrika kutatóközpontja

Dr. Tarrósy István professzor, a PTE Nemzetközi Igazgatóság és a BTK Afrika Kutatóközpont vezetője volt műsorunk vendége.

Gungl László

Az  elmúlt másfél évtized  igazolta, hogy fontos volt a kutatóközpontot létrehozni. Pécs azóta a hazai afrikanisztika egyik fellegvárává vált. Sokakban él az a téves kép Afrikáról, hogy egy távoli, egzotikus, vadállatok-lakta ország, ahol felpuffadt hasú szegény gyerekek élnek. Ennek megítélése mára  - köszönhetően - a pécsi szakembergárdának is, mostanra megváltozott. Egyre többet tudunk Afrikáról az ezzel foglalkozó kutatók átlátják és értik is a kontinens működését. Azonban fontos, hogy ez a szakértői kör képes legyen érthetően kommunikálni is, hogy mivel foglalkozik, és azt megfelelő módon mutassa is be társadalomnak. A pécsi központot nemzetközi szinten is a legjobbak közt jegyzik – mondja  dr. Tarrósy István egyetemi tanár, a PTE Nemzetközi Igazgatóság és a  BTK Afrika Kutatóközpont vezetője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában