Ízkavalkád

2023.07.12. 10:00

Szaftos és puha: az ízlelőbimbók fejet fognak hajtani

Ki szereti a füstös ízeket és a vajpuha húsokat? Ha erre a kérdésre rögtön felemelnéd a kezed, akkor a július 12-ei BBQ Picanha steak esemény az Eleven vinotéka & barban délután 5 órakor csak rád vár. Viszont előre be kell jelentkezni.

Czeczon Enikő

Fotó: Roman Chazov

Az esemény nevében szereplő picanha egy gyönyörűen márványos és a zsírrétegnek köszönhetően tökéletes balanszban lévő steak-szelet, amelyet a programra a Hortobágy Angus kiváló minőségű tenyészetéből szereztek be a szervezők.  

Az ínycsiklandozó húst fatüzeléses offset smokerben, 120 fokos légáramban hozzák fel a kívánt elkészítési módnak megfelelő maghőre, melyet pihentetés után faszénen kérgesítenek.  

Mit kínálnak a szaftos hús mellé? Házi kovászos kenyeret, balzsamecetes salátát és chimichurrit.  

És hogy kikészíti el a steaket? Valentai Attila, a Rest in BeeF lakásétterem tulajdonosa.  

Az eseményen való részvétel díjbefizetéshez kötött, és a szervezők kérik, hogy mivel a barbecue egy összetett és hosszadalmas műfaj, ezért a részvételt mindenképp előre jelezzék az érkezők a [email protected] e-mail címen.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában