2023.07.12. 10:00
Szaftos és puha: az ízlelőbimbók fejet fognak hajtani
Ki szereti a füstös ízeket és a vajpuha húsokat? Ha erre a kérdésre rögtön felemelnéd a kezed, akkor a július 12-ei BBQ Picanha steak esemény az Eleven vinotéka & barban délután 5 órakor csak rád vár. Viszont előre be kell jelentkezni.
Fotó: Roman Chazov
Az esemény nevében szereplő picanha egy gyönyörűen márványos és a zsírrétegnek köszönhetően tökéletes balanszban lévő steak-szelet, amelyet a programra a Hortobágy Angus kiváló minőségű tenyészetéből szereztek be a szervezők.
Az ínycsiklandozó húst fatüzeléses offset smokerben, 120 fokos légáramban hozzák fel a kívánt elkészítési módnak megfelelő maghőre, melyet pihentetés után faszénen kérgesítenek.
Mit kínálnak a szaftos hús mellé? Házi kovászos kenyeret, balzsamecetes salátát és chimichurrit.
És hogy kikészíti el a steaket? Valentai Attila, a Rest in BeeF lakásétterem tulajdonosa.
Az eseményen való részvétel díjbefizetéshez kötött, és a szervezők kérik, hogy mivel a barbecue egy összetett és hosszadalmas műfaj, ezért a részvételt mindenképp előre jelezzék az érkezők a [email protected] e-mail címen.