Folytatódik a hagyomány

2022.12.16. 19:39

Újra felgyúlnak a szeretet lángjai Sásdon

Zs. J.

Illusztráció

Fotó: drsg98

Két évvel ezelőtt a koronavilágjárvány miatt elmaradt az ünnepi adventi vásár Sásdon, ám egy különleges kezdeményezés született meg akkor a városban. Gyertyákból egy óriási karácsonyfát alkottak a helyiek. Idén folytatódik ez a sásdi hagyománya. Jusztinger János a város polgármestere a közösségi oldalán azt írta, hogy idén december 18-án újra felgyúlnak az adventi szeretetlángok Sásdon. 

Vasárnap délután négy és este nyolc óra között a Gellner bolt előtti térre várják a sásdiakat, hogy együtt gyújtsák meg az összetartás és a szeret apró lángjait a gyertyákból formált karácsonyfán. Az eseményre kiállított sásdi meghívóban egy Denis Diderot idézettel hívják fel a helyiek figyelmét, hogy: „Csodák ott történnek, ahol hisznek bennük, és minél jobban hisznek bennük, annál gyakrabban fordulnak elő.”

Egy másik csoda is történik Baranyában. 

Vasárnap az ország legnagyobb adventi koszorúján a negyedik láng is meggyullad, melyet a Pécsen csodálhatunk meg, hisz' 2018-tól az adventi koszorú gyertyáihoz hasonló világítást kap a pécsi bazilika négy tornya. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában