Mert erről szól a futball

2024.06.26. 16:52

A pécsi és a skót labdarúgó palánta lebontotta a határokat (videó)

Kvanduk Bence

Fotó: Kurdi József/PMFC

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a PMFC három tehetsége, az U16-os bajnokság gólkirálya, Váradi Márton mellett az U15-ösök mezőnyében a legtöbb találatot szerző Gyánó Marcell, valamint az U13-as korosztályban remeklő Kincses Dorián kapták azt a két-két jegyet Csoboth Kevintől, amellyel megtekinthették a labdarúgó Európa-bajnokság egy mérkőzését. A sors pedig úgy akarta, hogy egy katartikus élménnyel gazdagodjanak, hiszen épp a Skócia–Magyarország meccsre utazhattak ki, amelyen a 100. percben a pécsi támadó lőtte a mieink győztes gólját. Egy ilyen élmény akár egy karriert is meghatározhat, de nem csak ez az egy kaland volt a túra része.

Kincses Dorián édesapja, Kincses László készített arról egy videót, ahogy fia egy vele egy idős skót fiúval játszik Stuttgart utcáin, s eközben a sétálók figyelmét is lekötik, ahogy eltüntetnek minden nyelvi és egyéb akadályt a játék örömében. Ők újra bebizonyították, hogy a futball egy univerzális nyelv.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!