2018.05.14. 13:45
Ez a müzliszelet ezerszer jobb, mint a bolti
Ráadásul csupa-csupa egészséges összetevő kell hozzá.
Legtöbbször azért eszünk müzliszeletet, mert egészséges édességre vágyunk. A bolti müzliszeletek többsége azonban sajnos tele van cukorral.
Szerencsére a Mindmegette receptjének segítségével otthon is készíthetünk valóban egészséges és tápláló nasit, amely után eszünkbe sem jut majd a bolti müzliszeletekhez nyúlni.
HOZZÁVALÓK
2 db érett banán
1 db nagy alma
1 ek méz (ízlés szerint, de el is hagyható)
3-4 ek olaj
1 tk fahéj
1 rúd vanília
20 dkg mandula
15 dkg aszalt meggy
10 dkg mazsola
25 dkg zabpehely
ELKÉSZÍTÉS
Egy tálban a banánt összetörjük egy villával, hozzáreszeljük az almát (héjastól), majd összekeverjük a mézzel, az olajjal, a fahéjjal és a vanília kikapart magjával.
A mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk. Ha kihűlt, összetörjük vagy akár durvára daráljuk. Az aszalt meggyet és a mazsolát kisebb kockákra vágjuk. A zabpelyhet összekeverjük az aprított mandulával és az aszalt gyümölcsökkel, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, és kézzel alaposan összekeverjük.
A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Egy kb. 30x25cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és egyenletesen belenyomkodjuk a masszát. Kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, felszeleteljük.
Borítókép: Illusztráció / Shutterstock / Rido