Sport

2015.08.03. 12:07

Nagyon sok nézőt vonzott a Stefani Baranya Kupa

A szombati prológon verőfényes napsütésben élvezhette a több ezer néző a Stefani Baranya Kupa főszereplőinek „bemutatkozását”, vasárnap aztán némi eső is bekavart, de a raliversenyzők állták a sarat.

K. Mayer András

Ahogy azt megszokhattuk, most is nagy közönségsikert aratott Komló belvárosában a Stefani Baranya Kupa prológja, a pálya körül ki lehetett volna tenni a telt ház táblát. De nem csak a nézőknek, az érdeklődőknek tetszett ez a fajta „bemutatkozás”, felvezetés, hanem láthatóan a versenyzőknek is, ami persze érthető, hiszen nem minden nap autózhatnak több ezer néző közvetlen közelében.

A prológ, majd egy rövidke alvás után vasárnap aztán következett a verseny érdemi része, a száguldás a hét gyorsaságin. A Stefani Baranya Kupa ismét hozta magát, az időjárás ugyanis egy kicsit megviccelte a mezőnyt – de így van ez jól.

– Reggel borongós idő, de száraz pálya fogadta a versenyzőket, aztán később mégis eleredt az eső – tudtuk meg Markó Tibortól, a rendező Marco Racing Team vezetőjétől. – Érdekes helyzet alakult ki, mert a nyárásvölgyi gyors száraz maradt, Árpádtető eleje nedves, a második fele viszont ott is száraz volt, így a pilótáknak fel volt adva a lecke, hogy milyen gumit használjanak. De megoldották, ezt jelzi, hogy nem voltak komolyabb esések, csak amolyan megszokott csetlések–botlások.

A Historic Rallye Bajnokságban az első helyen végül a Wirtmann Ferenc–Barna György (Ford Escort RS2000) kettős végzett, a Hobby Car kategóriát pedig a Fehérvári Csaba–Bencsik Dániel (Subaru Legacy) duó nyerte. A Rallye2-eseknél a bajnoki címvédő Berényi László–Pap Tamás (Honda Civic TypeR) párosnak jött ki a legjobban a lépés, ők bizonyultak a leggyorsabbnak, míg a P-csoportban Gyarmati Ariel–Kocsis György (Mitsubishi Lancer Evo6) győzött. Nagyon jó versenyt produkált a szederkényi Zsebe Gábor–Sándor Norbert (Skoda Felicia) duó, az abszolút második helyn végzett, s megnyerte az A6-os kategóriát.

Ranga-sikerek

A versenyen indultak az Országos Rallye Bajnokság nagyágyúi is, hogy kicsit visszaszokjanak az aszfaltra, egyben hangoljanak a közelgő Mecsek-ralira. A számukra létrehozott M-csoportban nagy csata zajlott az elsőségért, az utolsó gyorsasági előtt még ifjabb Ranga László és Kovács Antal is esélyes volt a sikerre, ám utóbbi Fordja kigyulladt, s bár a tüzet eloltották, fel kellett adnia a versenyt.

A végeredmény: 1. ifj. Ranga László–Czakó-Budai Annamária (Mitsubishi Lancer Evo8), 2. Ranga Péter–Czakó János (Mitsubishi Lancer Evo9), 3. Osváth Péter–Csáki Richárd (Mitsubishi Lancer Evo9).

Címkék#autósport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!