Pécs fejlődésének egyik alapja az újraiparosítás

2024.04.25. 18:54

Összejöttek Baranya vármegye fiatal vállalkozói, hogy estébe nyúlóan tanácskozzanak (videó)

Idén először rendezték meg a Baranya Business Summit eseményt. Ennek célja, hogy összehozza és inspirálja Baranya vármegye üzleti közösségét,  lehetőséget teremtve az információcserére és a kapcsolatok építésére.

Mohay Réka

A programra, melynek fővédnöke dr. Őri László, a Baranya Vármegyei Önkormányzat elnöke, a Baranya Megyei Közgyűlés dísztermében került sor április 25-én.

Baranya, Csizmadia, Pécs
Csizmadia Péter átfogó előadást tartott a Baranya Business Summit eseményen
Fotó: Löffler Péter

Az eseményen szakemberek tartottak előadásokat és kerekasztal beszélgetéseket, melyek a helyi vállalkozások és gazdasági élet fontos témáira fókuszálnak. Az előadások témái között szerepel Pécs és Baranya vármegye jövője, cégek felkészítése a sikeres működéshez, valamint gazdasági kilátások Baranya vármegyén innen és túl.

Az esemény résztvevőit dr. Őri László és Mrázik Csaba, a FIVOS Baranya vármegyei elnöke köszöntötte.

Baranya vállalkozói komplexen kell, hogy gondolkodjanak

Dr. Csizmadia Péter jogász, polgármester jelölt is átfogó előadást tartott Pécs potenciális gazdasági fejlesztési lehetőségeiről.

– A város fejlesztése újraiparosítás nélkül nem képzelhető el

 – hangsúlyozta Csizmadia Péter. Előadásában 3+1 pillért mutatott be, amelyek által a város gazdaságfejlesztése és újraiparosítása megvalósítható.

Elsőként alapvető gazdasági tényezők: az ipari infrastruktúra, a közlekedés és a munkaerőpiac fejlesztési lehetőségeit mutatta be. Hangsúlyozta az uniós és kormányzati források szerepét és az ezek elnyeréséért folytatott lobbitevékenység fontosságát. Kiemelte az ökoszisztéma építés szerepét, s az átfogó együttműködések fontosságát a kormányzati, önkormányzati, kamarai és egyetemi szféra között. Végül pedig a jövedelem-import lehetőségeit mutatta be, különös hangsúllyal a turizmus- és az egyetemfejlesztésben rejlő potenciálra.

A program előadói között volt még dr. Alkonyi Csaba, a PTE innováció menedzsere, aki a cégmenedzsment kérdéseiről beszélt, valamint Kiss Mónika, a Prestige Zrt. vezető stratégiai tanácsadója, aki „Gazdasági kilátások Baranya Vármegyén innen és túl” címmel tartott előadást.

A konferecia során női kerekasztal beszélgetésre is sor került, ezek résztvevői között szerepelt Pohl Marietta (Baranya Megyei Vállalkozó Központ), Mrázik-Ördög Klaudetta (Vesta Home Ingatlan) és Schweitzerné Hornicz Bernadett (KARMA Pécsi Kesztyű). A beszélgetést Vörös Imre, a FIVOSZ Baranya vármegyei alelnöke moderálta.

Az eseményt networking zárta, ahol a résztvevők személyesen is kapcsolatokat építhettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!