Sport

2016.02.10. 20:01

MK: kikapott a Misleny Békéscsabán

A HR-Rent Kozármisleny ugyan vezetett, végül 2-1-es vereséget szenvedett Békéscsabán a Magyar Kupa nyegyddöntőjének első meccsén.

Szakács Miklós (Dunántúli Napló)

Már régóta tanakodtunk azon a szerkesztőségben, hogy a Kozármisleny futballcsapata nagyon nem NB III.-as. A keretet, és az ősszel mutatott formát elnézve valószínűleg egy osztállyal feljebb sem vergődne Németh Zsolt együttese, ott is lehetne egynéhány jó meccse Lantoséknak. Igen ám, csakhogy ugyanez pepitában a Békéscsabáról is elmondható. Az NB I. sereghajtójának kezdőcsapatát elnézve – ijedtségre okot adó nevet nem találtunk benne – a mislenyiek elleni Magyar Kupa-meccsen az volt az ember érzése, hogy ez a találkozó akár a másodosztály egyik rangadója is nyugodtan lehetne.

Ennek megfelelően nem kezdett félénken a Misleny, mi több, ugyanazt a sokpasszos támadó szellemű focit mutatta be Békéscsabán az első percekben is, amivel eddigi kupasikereit elérte. Ráadásul az eredménye is hamar meglett, ugyanis az első negyed óra végén egy szögletet követően Beke Péter elé került a labda, aki azonmód be is vette a csabai kaput.

Aztán eltelt egy kis idő, és a hazaiak is előremerészkedtek, a pontrúgásaikkal pedig bizony zavart tudtak okozni Molnár Péter kapuja előtt. Olyannyira, hogy a 28. percben – a baranyaiak kapusának hibáját kihasználva –, egy oldalszabadrúgást követően valahogy bepaszírozták az egyenlítő gólt Birtalan révén. Alig telt el öt perc, és máris fordult a kocka, ugyanis jött egy újabb beívelés, egy újabb Birtalan epizód, és az előny máris a Békéscsabánál volt, amit a szünetig meg is őrzött.

A folytatásban Németh Zsolt csapata sokszor került a csabai kapu előterébe, de a befejezések valahogy nem akartak sikerülni. Többször is be tudta szorítani  a Békéscsabát a Kozármisleny, ám újabb gólt már nem sikerült szereznie a baranyaiaknak. Emiatt persze lehet bosszankodni, ám közben többet nem is kapott Molnár Péter, így 2-1-es vereséggel zárta békéscsabai kirándulását az NB III. Közép csoportjának listavezetője. A kupasorozatban ugyan ez volt az első zakója Lantoséknak, de a játékot elnézve a visszavágó még nagyon sok izgalmat tartogathat, egyáltalán nem tűnik lehetetlen küldetésnek a továbbjutás kiharcolása.

Békéscsaba–HR-Rent Kozármisleny 2-1 (2-1)
Labdarúgó-Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés. Békéscsaba, 500 néző. V.: Berke Balázs (Becséri, Kóbor). Békéscsaba: Mursits – Bényai, Vaskó, Damjanovics (Spitzmüller, 64.), Nascimiento –Piermayr, Koszó (Juhász, 82.), Takács P., Laczkó – Birtalan, Paukner (Hudák, 57.). Vezetőedző: Zoran Spisljak. Kozármiselny: Molnár P. – Kiss M., Fellai, Lantos, Kocsis – Nagy E., Kovács T. – Beke (Sinanovics, 64.), Kirchner, Nagy K. – Gránicz (Puskás, 87.). Vezetőedző: Németh Zsolt.
Gólok: Kovács T. (öngól), Birtalan, ill. Beke.
Sárga lapok: Laczkó, Hudák, ill. Puskás.

További eredmények: Ferencváros–Videoton 0-1 (gól: Feczesin), Újpest–Tiszaújváros 8-1 (g.: Andrics (2), Balogh B. (3), Bardhi, Hazard, Mohl, ill. Katona.). Kedden játszották: Nyíregyháza–Debrecen 1-2 (g.: Rezes, ill. Brkovics, Ferenczi).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!