Sport

2014.09.18. 19:06

Csonka Zsófia önmagához képest gyenge eredményeket produkált

Ez a világbajnokság sajnos egyáltalán nem úgy alakult Csonka Zsófia számára, ahogy szerette volna.

K. Mayer A. (Dunántúli Napló)

Amikor a granadai verseny előtt beszélgettünk a PSN Zrt. sportlövőjével, még dobogós helyezések kerültek szóba, no meg olimpiai kvóta – ehhez képest sportpisztollyal 571 kört elérve a 45. (csapatban nyolcadik), légpisztollyal pedig 377 körrel a 44. helyen végzett (csapatban bronzérmes lett, ami számára a vb egyetlen pozitívuma).

– Több oka is volt annak, hogy így sikerült a világbajnokság, a konzekvenciákat majd levonom magamnak – fogalmazott lapunk kérdésére Csonka Zsófia. – Sajnos nem arról volt szó, hogy az ellenfelek agyonvertek, én hoztam magamhoz képest a szezon egyik leggyengébb eredményét. A sportpisztolyos verseny kétnapos, s ott például az elsőn olyat lőttem, hogy tudtam, a másodikon hiába hoznék maximumot, akkor sem kerülhetnék be a döntőbe. Nem volt könnyű így, teljesen esélytelenül motiválni magam. A légpisztollyal csapatban szerzett bronzéremnek természetesen örülök, de bevallom, elsősorban nem ezért utaztam Granadába.

Csonka Zsófiát ismerve nyugodtan kijelenthetjük: lesz ez még jobb is! Most egy kis pihenő következik, aztán az egyetemen kell teljesítenie a kötelezettségeit, majd folytatódhat a munka – jövőre ugyanis nagy menet vár rá az olimpiai kvótáért és természetesen az érmekért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!