Sport

2016.12.03. 12:49

A Szentlőrinc a Szolnokkal találkozik a kupa nyolcaddöntőjében

Elkerülte az NB I.-es csapatokat a Szentlőrinc a Magyar Kupában: Turi Zsolt együttese a tegnap reggeli sorsoláson (amelyet az M4 Sport Sportreggeli műsorában tartottak meg, s amelynél Nyilasi Tibor segédkezett) a Szolnokot kapta ellenfélnek a nyolcaddöntőben.

K. Mayer A. (Dunántúli Napló)

A Tisza-partiak nem tűnnek verhetetlennek, hiszen a másodosztályban a középmezőnyhöz tartoznak, vagyis van esély arra, hogy a szentlőrinciek a legjobb nyolc közé kerüljenek.

– Egy dolgot szerettem volna, hogy ne a két másik NB III.-assal, a Budafokkal vagy az Érddel találkozzunk – mondta nem sokkal a sorsolás után Turi Zsolt, a Szentlőrinc vezetőedzője. – Azt akartam, hogy magasabb osztályból kapjunk ellenfelet: a Ferencvárosra vagy az Újpestre vágytam a leginkább. Azért, mert a játékosaim számára egy ilyen oda-visszavágós párharc olyan élményt jelentett volna, amely valószínűleg többször nem adatik meg az életében.

A Szentlőrinc végül nem a Fradit és nem is az Újpestet kapta, hanem a Szolnokot. A vezetőedző eddig begyűjtött információi szerint egy olyan csapatról van szó, amelyben sok a fiatal, kevésbé ismert játékos. Az előző körben a Baktalórántházát sem verte agyon, 2-1-re nyert idegenben, mindez alapján pedig úgy véli Turi Zsolt, hogy lesz keresnivalójuk a szolnokiak ellen.

A párharcok oda-visszavágós rendszerben zajlanak le, a kijelölt játéknapok: 2017. február 11. (szombat) és 2017. március 1. (szerda). Nagy csata várható majd a Ferencváros és a Bp. Honvéd között, s összekerült a Mezőkövesd és a Gyirmót is – két NB I.-es tehát biztosan búcsúzik a nyolcaddöntőben.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!