Sport

2014.04.16. 11:18

A PMFC-MATIAS edzőjét, Mártont is megbüntették

Nemcsak a játékosokat, az edzőt, Márton Gábort is megbüntette a PMFC-MATIAS elnök-tulajdonosa, Matyi Dezső. Csak ő „kicsit” többet kapott: míg a futballisták 150 ezer forintról, a tréner állítólag hét számjegyű összegről mondhatott le.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

A végén eljut odáig a PMFC-MATIAS tulajdonosa, Matyi Dezső, hogy nem kell senkinek fizetnie. Ki tudja, lehet, hogy ez is a cél...

Amint azt lapunkban is megírtuk, nemrég a csapat játékosai kaptak büntetést. Fejenként 150 ezer forintjuk bánta, hogy nem úgy edzettek, ahogy kellene, amolyan sztrájkhangulatot teremtettek. Úgy látszik, az nem érdekelte Matyi Dezsőt, hogy mindez miért történt: a futballisták pont azért zúgolódtak, hőbörögtek, mert már jó ideje vártak a pénzükre...

Mint kiderült, nem csak ők jártak rosszul. Állítólag a csapat edzője, Márton Gábor is kapott büntetést. Ezzel kapcsolatban először az ügyvezető igazgatót, Feleki Attilát hívtuk fel.

– Igen, ő is kapott büntetést, de ezzel kapcsolatban csak ennyit tudok elmondani – nyilatkozta lapunknak a sportvezető.

Azt tehát nem tudhattuk meg, miért is büntették meg Mártont, ahogy azt sem, hogy mennyire. Megpróbáltuk mind­ezt kiszedni a szenvedő félből.

– Nem nyilatkozhatom – jött a rövid válasz Márton Gábortól.

Miután egyik féltől sem kaptunk információt, a hírekre kell hagyatkoznunk. Eszerint Márton Gábor sokkal súlyosabb büntetést kapott, mint a játékosai, állítólag hét számjegyű összegről kellene lemondania. És hogy miért? Nos, egyrészt biztosan ott van az indokok között a csapat múltkori „sztrájkja”, másrészt úgy tudjuk, a tréner már korábban is kihúzta a gyufát Matyi Dezsőnél. A tulajdonosnak nagyon nem tetszett, hogy saját kapcsolatait felhasználva elvitte a csapatot Törökországba edzőtáborozni, s állítólag ekkor majdnem menesztette – pedig Márton mindössze azt tartotta szem előtt, hogy játékosai minél jobban felkészülhessenek a tavaszi szezonra. Egy igazán elhivatott edzőnek ez a dolga, nemde?

A trénerrel szembeni büntetéssel kapcsolatban további érdekes adalék, hogy a hírek szerint Márton Gábor még meg sem kapta a szezon során felhalmozódott pontpénzét. Feleki Attila érdeklődésünkre elmondta, az edző tényleg nem kapta még meg az eredményességi prémium egy részét. Vagyis a klub tartozik neki – illetve lehet, hogy már csak tartozott... Ügyes húzás.

Márkvárt és Kővári: nincsenek eladva, csak szurkolói pletyka az egész

Miközben rengeteg furcsa, érthetetlen ügy borzolja a kedélyeket a PMFC-MATIAS kapcsán, a szurkolókat nem hagyja nyugodni az a pletyka, amely szerint a tulajdonos, Matyi Dezső „fű alatt” már rég értékesítette a csapat két tehetségét, Márkvárt Dávidot és Kővári Róbertet. A jól értesültek természetesen a vevő nevét is meg tudják mondani, szerintük a Videoton csapott le a két játékosra.

Ezzel kapcsolatban megkerestük Feleki Attila ügyvezető igazgatót, hiszen neki azért tudnia kellene arról, hogy a klub értékesíti futballistáit. Kérdésünkre ezt a választ kaptuk tőle: „Ugyanazt tudom mondani, mint korábban: tudnék róla, ha eladtuk volna a játékosokat, hiszen az adásvételi szerződéseket nekem kell aláírnom. Ilyen nem történt. A télen két ajánlatot is kaptunk velük kapcsolatban, de nem született megegyezés”.

Az a baj, hogy ami késik, szerintünk nem múlik. Félő, hogy a csapat legjobbjait, a piacképes játékosokat a nyáron el fogják csábítani más klubok – nem csoda, hogy ebben a helyzetben nem szívesen maradnak. Idén volt egy egész jó csapata a PMFC-nek, attól tartunk, hogy ez a megállapítás a következő szezonra nem lesz érvényes.

Címkék#Pécs#PMFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!