Belpolitika

2024.03.29. 07:40

Vitályos Eszter lesz az új kormányszóvivő

A kormánypárti politikus a főpolgármester-jelöltként induló Szentkirályi Alexandrát váltja a kormányszóvivői poszton - írja a Magyar Nemzet.

MW

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára beszédet mond a 32. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat elismeréseinek átadásán az Országházban 2024. március 26-án

Forrás: MTI

Fotó: Purger Tamás

Nagy megtiszteltetés ért a napokban, ugyanis Orbán Viktor miniszterelnök úr felkért, hogy vállaljam el a Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság vezetését, egyúttal pedig a kormányszóvivői feladatok ellátását is

– jelentette be Vitályos Eszter csütörtök esti Facebook-bejegyzésében.

A Fidesz országgyűlési képviselője, egyben Csák János kulturális és innovációs miniszter helyettese a kormányfő felkérését elfogadta, ami azt is jelenti, hogy miniszterhelyettesi megbízatása véget ért a Kulturális és Innovációs Minisztériumban - írja a Magyar Nemzet.

Vitályos Eszter 2014 és 2018 között a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára volt, majd az Emberi Erőforrások Minisztériumában folytatta a munkát ugyanebben a pozícióban. A parlamentbe 2021-ben került be L. Simon László helyére.

A 2022-es országgyűlési választáson egyéni mandátumot szerzett a szentendrei választókerületben. A kormánypárti politikus a főpolgármester-jelöltként induló Szentkirályi Alexandrát váltja a kormányszóvivői poszton.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában