Közélet

2014.10.23. 18:26

Jogerős, hogy jogszerű volt a Zsolnay-apport

Nem volt jogszerűtlen a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. elhíresült ingatlanapportja, mondta ki szerdán jogerősen, másodfokon a bíróság egy olyan perben, amelyet a Pécs Holding Zrt. indított az apportot követően.

B. A. (Dunántúli Napló)

Az ítélet kihirdetése után Bachar Najari, a Zsolnay többségi tulajdonosa lapunknak azt mondta, korábban is biztos volt igazukban, abban, hogy a szerződésnek megfelelően jártak el, de amiatt kifejezetten örül az ítéletnek, hogy erről így, független forrásból, hivatalosan is tudomást szerezhet a pécsi közvélemény.

Megírtuk: ez év elején 300 millió forintos értéken elismert ingatlanapporttal emelte meg a többségi tulajdonos a Zsolnay alaptőkéjét. A vita abból adódott, hogy Najari e lépéssel teljesítette-e a szindikátusi szerződésben vállalt kötelezettségét, hisz alapvetően mindenki úgy gondolta, hogy – ahogy a korábbi tőkejuttatások esetében – ezt az összeget is készpénzzel teljesíti. A várossal és a Holdinggal kötött szerződésben viszont ezt nem kötötték ki. A tőkeemelés tehát a 3,5 hektáros hajmáskéri ingatlannal is valós.

Az ügylet miatti feljelentéstmegírtuk – bűncselekmény hiánya miatt utasította el a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!