Kosárlabda

2024.03.27. 19:49

Ennyi hiba nem fér bele: elhasaltak a címvédő otthonában a pécsi lányok

Móga Richárd

Forrás: hunbasket

Rengeteg hibával tarkított első felvonást láthattak a szurkolók az első negyedben a Novomatic Arénában, az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapatának soproni vendégjátékán, a negyeddöntő első mérkőzésén, de összességében baranyai szempontból mégis álomszerű volt a kezdés.

Három és fél percig még csak kosarat sem dobott a címvédő, Weninger vezényletével viszont a vendégcsapat próbált meglépni. Tény, hogy az etap végén is akadozott a gépezet mindkét oldalon, így szórakoztatóbb folytatást lehetett remélni. Na de a második felvonás színvonala sem verdeste a eget, sőt, mindössze huszonkét pontot láthatott a publikum a nagyszünet előtt.

A pihenő után a Sopron magasabb fokozatra kapcsolt, Jovan Gorec alakulata pedig nem győzte tartani a lépést. Igaz, 32 %-os dobószázalékkal ez nem is volt annyira meglepő.

A hátralévő időben sem fordult a kocka, továbbra is gyengélkedett támadásban az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata, így az utolsó percekben már nem is kellett izgulnia a hazai szurkolótábornak.

Ezzel tehát a Sopron egy lépéssel közelebb került az elődöntőhöz, sőt, ha szombat délután a Rátgéber Akadémián a címvédő diadalmaskodik, akkor a Pécsnek marad az 5.-8. helyért folytatott csatározás.

Sopron Basket–NKA Universitas Pécs 77–54 (9–15, 14–8, 31–17, 23–14)
Női kosárlabda NB I., negyeddöntő, első mérkőzés. Vezette: Montgomery-Tóth C., Dr. Mészáros B., Makrai. Sopron Basket legjobb pontszerzői: PAPP K. 16/3, BROOKS 19/3. NKA Universitas Pécs pontszerzői: WALLACE S. 16/6, WILLIAMS P. 10, WENINGER 7, Kiss A. 5/3,  Laczkó 4, Williams M. 4, Mérész 4, Tadic 4.
Ez következik (03.30.): NKA Universitas Pécs–Sopron Basket (14.30). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában