Kosárlabda

2024.03.29. 16:01

Egyetlen dobásuk maradt megmenteni a szezont

Móga Richárd

Fotó: Árvai Károly

A hétközi vereséget követően (77–54) borzasztóan nehéz helyzetbe került az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata, már ami az elődöntőbe jutást illeti, ugyanis zsinórban kétszer, előbb szombaton 14.30-tól hazai környezetben, majd még Sopronban egy harmadik meccsen is le kellene győzni a címvédőt a továbbjutás érdekében.

A párharc első ütközetének színvonala nem verdeste az eget, ezt bizonyítja a negyven eladott labda (18–22), valamint a 48, illetve a 32%-os mezőnykísérlet is. Ennek ellenére Jovan Gorec elégedett volt az első félidei teljesítménnyel, ahol mindössze huszonhárom pontot jegyzett a pécsi klub, igaz, a túloldalon is épp ennyire volt hatékony a házigazda.

Némi reményt adhat, hogy a Sopron legutóbbi két pécsi vendégszereplésén egyaránt kikapott, így nem elképzelhetetlen, hogy ismételten megremegnek majd a kezek. Egy biztos: bátor és fókuszált játékra lesz szükség a Rátgéber Kosárlabda Akadémián, hogy az előzetes tervek alapján sikerüljön életben tartani ezt az idényt.

További negyeddöntős eredmények: DVTK–ELTE BEAC 86–52, Szekszárd–TFSE-MTK 88–82, Győr–Vasas Akadémia 94–53.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában