Gazdaság

2014.10.01. 09:08

Rovitex-beruházás: felpöröghet a jövőben a lakástextil

Átadták a Rovitex új gyártóközpontját Pécsen. További beruházásokat is terveznek.

F. Z. (Dunántúli Napló)

Átadták a pécsi Rovitex új üzemegységét: a reménypusztai, négyezer négyzetméteres gyártó- és logisztikai központja magas minőségű egyedi termékek gyártását teszi lehetővé. A magyar cég központja Pécsett található, ahonnan hat ország leányvállalatait irányítják.

– A Rovitex hosszú távú terveiben a fejlesztés, a technológiai előrelépés a továbbiakban is központi szerepet játszik, mivel versenytársai nemcsak a helyi, hanem a nemzetközi piacok szereplői – mondta az átadón a cégvezető, Romeisz Norbert.

Tegnap azt is bejelentették, hogy elkészült „Pécs függönye”, amelynek mintáján a Széchenyi tér és a dzsámi látható. A következő tervezésbe a pécsieket is bevonják, s a közönség által megválasztott „legpécsibb” függönyelképzelést meg is valósítják: nemcsak az ötletgazda láthatja viszont tervét kivitelezve az ablakain, de a cég felajánlja a városnak, hogy az egyik óvodát egymillió forint értékben ezzel a függönnyel látja majd el.

Lokálpatrióta cégvezető

Már az üzemépítés is sok pécsinek adott munkát: helyi tervezők álmodták meg, a generálkivitelező is pécsi volt, az alvállalkozók a régióból kerültek ki.

– Sokszor kérdezték már tőlem, hogy miért nem költöztetem el a cégem innen – nyilatkozta Romeisz Norbert cégvezető. – A válaszom ugyanaz: itt minden adott a jó működéshez, úgyhogy miért mennénk el?

Páva Zsolt polgármester a megnyitón hangsúlyozta: példaértékű a pécsi cég szerepvállalása.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!