Közélet

2008.11.29. 17:20

Ajándékgyűjtési akciót szerveznek hátrányos helyzetű gyerekek számára

A Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ karácsonyi adománygyűjtési akciót szervez novembertől egészen december 21-ig. A felajánlott dolgokat a családban nevelkedő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek karácsonyi megajándékozására fordítják.

BAMA

A szervezők érdeklődésünkre azt mondták, megítélésük szerint egyre több az olyan gyermek, akinek családja a létminimum alatt él, s ezért napi megélhetési gondjai vannak. Számukra sok esetben már a karácsonyfa megvásárlása is gondot okoz, ajándékra, ünnepi vacsorára pedig egyáltalán nem futja. Az ilyen családokban élő gyermekek számára szeretnék boldogabbá tenni az ünnepet a szervezők azzal, hogy ezúttal ők is kaphassanak ajándékot.

Az adományokat Pécsett az Anikó utcai gyermekvédelmi intézményben, míg a megye további városaiban a családsegítő központokban várják. Decemberben a nagyobb bevásárlóközpontok parkolóiban is felállítanak gyűjtőhelyeket. Játékokat, mesekönyveket, tartós élelmiszereket várnak, pénzt nem gyűjtenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!