Közélet

2008.09.04. 15:40

Pengeéles kátyúk a keleti városrészben

A város jó ideje nem csupán mediterrán hangulatáról, törökkori műemlékeiről, girbe-gurba utcácskáiról híres, hanem rendkívül rossz minőségű úthálózatáról és megszámlálhatatlan mennyiségű, évről évre újratermelődő kátyúiról.

Cs. L.

Nem véletlen, hogy ez év tavaszán városgondnoki hálózatot állított fel a Pécs Holding elődje, a PVV Zrt. A cél: tisztábbá, élhetőbbé, kátyúmentesebbé tenni Pécs városát. A hálózat felállításának oka az volt, hogy nap mint nap rengeteg panaszos telefont és levelet kaptak a lakosságtól. Legtöbben az utak állapota és a parkolási nehézségek miatt emeltek kifogást. Hat területre osztották fel Pécset, s mindegyiknek kinevezték a felelősét, ők a városgondnokok. Fő feladatuk, hogy észrevegyék a cég tevékenységéhez kapcsolódó problémákat, meghallgassák a lakosokat, gyorsan, érzékenyen reagáljanak a panaszokra.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Csütörtökön már dolgoztak a kátyúk eltüntetésén a fontosabb buszvonalakon
[/caption]

Varga Péter vezérigazgató kiemelt feladatként tekintette az utak állapotának, a kátyúhelyzetnek a javítását. Mindezek után a lakosság megdöbbenve észlelte e hét elején, hogy egy szerkezet járja az utakat, és igen nagy számban mélyíti ki négyzet alakzatban a kátyúkat, majd távozik. Napok óta sokasodnak ezek a mesterséges gödrök az autósok bánatára, akik megpróbálnak szlalomozni közöttük.

Márfy Miklós, a PécsHolding üzemeltetési igazgatója szerint tervszerű munka zajlik. Egyrészt a buszok által járt útvonalakon kátyúznak, részint pedig felmérés alapján a város különböző pontjain fellelhető úgynevezett ütőkátyúkat hozzák rendbe. Azt nem tudják megoldani, magyarázza, hogy a kivésett gödröt rögtön kitöltik aszfalttal, hiszen meg kell várni, amíg annyi gödör keletkezik, amennyi elnyel egy teherautónyi aszfaltot, és akkor azokat kitöltik. A munkálatokat egy-két héten belül befejezik.

Szekresztőségünkbe amatőr videó is érkezett. Íme.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!