Futsal

2024.05.07. 14:45

Egy fájó forgatókönyv: állva halt meg a pécsi együttes

Egy éve még felhőtlenül ünnepelhetett a PTE-PEAC futsalcsapata, azonban most hiába sikerült megnyerni a szezon utolsó mérkőzését, a katarzis elmaradt. Egy fájó forgatókönyv valósult meg, így a gyönyörű kaland most véget ért.

Móga Richárd

Fotó: Kurdi József

Tavaly májusban kiérdemelte a vastapsot a Lauber Dezső Sportcsarnokban a PTE-PEAC futsalcsapata, miután sokak meglepetésére feljutott az élvonalba. Teljesítményüknek köszönhetően hétfőn este ismét a pécsi együttestől zengett a lelátó, de a katarzis ezúttal elmaradt.

Egy igazán fájó forgatókönyv.
Egy igazán fájó forgatókönyv.
Fotó: Kurdi József

Az életben maradásért léphetett parkettre a 2023/24-es szezon utolsó fordulójában Élő Tibor legénysége, méghozzá az alsóház második helyezettje ellen. A képlet egyszerű volt: csak győzelem esetén lett volna esély a bennmaradásra, továbbá a Nyírbátor–Magyar Futsal Akadémia találkozót kellett figyelni, és szurkolni a hibátlan házigazdának.

A PTE-PEAC nem is bízta a véletlenre a dolgot. Fókuszált, türelmes játékkal sikerült kezdeni, a tizenhetedik percben a csapatkapitány, Bartal Bence révén pedig meg is szerezte a vezetést a csapat. A szünet előtt még válaszolt az Aramis, így volt mit átbeszélni a pihenő alatt. Mindenesetre hatalmas tűzzel folytatta a második felvonást a pécsi klub. Három percen belül Nospak duplázott, plusz Vénosz Soma is bevette a kaput. A hátralévő idő nem volt feszültségmentes, ráadásul még egy gólváltást is láthatott a publikum, de ami a legfontosabb, hogy sikerült begyűjteni a három pontot.

A lefújást követően azonban nem lehetett elkezdeni felhőtlenül ünnepelni, hiszen senki nem tudta, hogy mit játszott a Magyar Futsal Akadémia (MFA) a Nyírbátor vendégeként. Hosszú perceken át várt mindenki, hátha valaki boldogan bekiabálja az eredményt, de a közösségi felületeken és a szövetség oldalán sem lehetet informálódni. Így tehát a legtöbben otthon tudták meg, hogy a Nyírbátor hiába vezetett már az első percben, a MFA fölényes győzelmet aratott (1–5), ezzel tehát a PTE-PEAC futsalcsapata kiesett az élvonalból.

PTE-PEAC–Aramis SE 5–2 (1–1)
Férfi Futsal NB I., Alsóház, tizedik forduló. Pécs. Vezette: Zimonyi (Kiss G., ifj. Hartung). PTE-PEAC: Molnár M. – Molnár Cs., Nospak, Tóth M., Vénosz. Cserék: Wilkesz, Bálint G., Pápai, Karamarkovic, Palvek, Koller, Koronics, Forró, Bartal. Vezetőedző: Élő Tibor.
Gólszerzők: Bartal (17.), Vénosz (21.), Nospak (22., 23., 27.), illetve Bognár B. (20., 26.).

Az utolsó fordulóban történteket természetesen nem hagyta szó nélkül Hári József, a PTE-PEAC szakosztály- és csapatvezetője sem.

Hári közösségi felületén hosszasan méltatta a baranyai együttest, valamint komoly kritikát is megfogalmazott játékvezetőkkel kapcsolatosan. Továbbá nagyon érdekesnek találta, hogy a rájátszásban hibátlan Nyírbátor előnyből kikapott az alapszakasz sereghajtója ellen. Bízik abban, hogy az MLSZ kivizsgálja majd a nyírbátori találkozót, sőt, a rendőrségen is megteszi a feljelentést.

Mindeközben a vezetőedző, Élő Tibor megígérte, hogy lesznek még a jövőben ilyen magas színvonalú mérkőzések Pécsen.

– Gratulálok a csapatomnak, mindent megtettünk az utolsó mérkőzésen is a bennmaradásért, de ez most úgy néz ki, hogy kevésnek bizonyult – nyialtkozta a lefújást követően Élő Tibor. – Remélem a nézők jól szórakoztak, és sikerült egy jó élménnyel gazdagodniuk. Ígérjük, hogy fognak még ilyen jó mérkőzéseket látni! Köszönjük mindenkinek az egész éves támogatást!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában