Erős a gyanú...

2024.09.14. 07:40

Utaznak ránk – a Tüke Busz célja a büntetés?

Online is lehet már helyi buszbérletet vásárolni, ami jó hír. Ugyanakkor látni kell azt is, hogy a hagyományos értékesítés se megy zökkenőmentesen – írja elégedetlen olvasónk.

Wald Kata

Férjem személyi igazolványa szeptember 9-i dátummal lejárt. Augusztus végén be is ment az okmányirodába, hogy igényelje az újat. Majd jött a szeptember, amikor új havi buszbérletet kellett vásárolnia. Ezt meg is tette 5-én, és rá is írta a személyi igazolványának a számát, a vonatkozó szabályoknak megfelelően. 

Igen ám, de 9-étől ezt az iratot bevonták, és az új vált érvényessé. Így viszont a bérleten szereplő igazolványszám már nem stimmelt, ami nem szabályos, büntetnek érte az ellenőrök.

Férjem felkereste a Tüke Busz bérletpénztárát, kérve, hogy orvosolják valahogy ezt a problémát. Azt mondták, nem tudnak semmit tenni, próbálkozzon a központi ügyfélszolgálaton. 

Oda is elment, ahol közölték vele, hogy csak a vásárlás helyén tudják rendezni ezt az ügyet. Hosszú órák mentek el eddig az ügyintézéssel úgy, hogy semmi előrelépés nem történt. A kérdés a következő: miért olyan nehéz ilyen esetben bélyegzővel hitelesítve jelezni a bérleten, hogy a személyi igazolvány megújítása miatt a korábbi számsor helyett már egy másik az érvényes? Tényleg ez egy teljesíthetetlen kérés?! Hiába szeretne az utas szabálykövető lenni, ha folyton csak akadályokba ütközik. Vagy a büntetés a cél?

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!