Postabontás

2024.09.05. 19:30

Nem működött a klíma a vonaton – panaszolta olvasónk

Wald Kata

Fotó: csikiphoto

Nem működött a légkondi a vonaton, ezért rémálom volt az utazás Budapest és Pécs között a rekkenő hőségben, július közepén. Több mint három órát utaztunk zárt ablakokkal egy majdnem 40 fokos vagonban. A vasúttársasághoz benyújtott panaszomra a napokban érkezett válasz – őszinte sajnálatukat fejezik ki, és szíves elnézésemet kérik a történtek miatt, a panasz jogosságát elismerik. 

Azt is írják, hogy ha esetleg ismét hasonló problémával szembesülök utasként, akkor azt jelezzem a jegyvizsgálóknak, akik megkísérlik a javítást, és ha nem járnak sikerrel, akkor feladatuk, hogy „az utasokat megfelelő hőmérsékletű személykocsiban helyezzék el”. Ezzel csak az a baj, hogy az ominózus napon a vonat egészében nem működött a légkondi, tehát nem tudott volna hová ültetni minket a kalauz. Ilyen esetben egyébként – írja a MÁV a válaszában – „a kisméretű bukóablakok lenyitásával kell megpróbálni a levegőt felfrissíteni”. Nos, az első osztályú kocsikban ilyen bukóablakok nincsenek.

Van némi remény arra, hogy a jegy árát méltányossági alapon visszatérítik, de csak akkor foglalkoznak az üggyel, ha a jegyek másolatát postai úton az ügyfélszolgálatra elküldöm – ez nekem több száz forint kiadást jelent, ami persze a MÁV-ot nem érdekli.   

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!