Postabontás

2 órája

Nem kaptam borítékot, érvényes így a szavazatom? - teszi fel a kérdést olvasónk

Tóth Viktória

A kép illusztráció

Forrás: MW

Fotó: Zetovics Márió

A pécsi Kertvárosban élek, a 15. számú egyéni választókerületbe tartozom, így én is elmentem szavazni szeptember 22-én. A szavazóhelyiségben megkaptam az ívet, szavaztam, ám nem értem, hogy miért nem kaptam borítékot a papír bedobásához. Ez nem csak a vasárnapi választásnál volt így, június 9-én szintén nem kaptam borítékot. De nem csak személy szerint én, a körülöttem lévő és szavazó többi állampolgár sem. Akkor, júniusban körbekérdeztem más választókörzetbe tartozó ismerőseim között. Kiderült, mindenhol máshol kaptak borítékot, csak itt nem adtak. Ez hogy lehet? Szabálytalan vagy nem? Szerintem így könnyen manipulálni lehet a szavazást.

Júniusban még arra gondoltam, hogy biztos csak ezen is spórolni akartak. De most, hogy már másodszor megtörtént ez már felvet kérdéseket. Ennyire csak nem spórolnak... szerintem csalásra adhat okot a dolog. Mert ha a szavazatszámlálóknak nem tetszik a választott egyén akkor azokat a szavazatokat így könnyedén kiveszik, és még csak boríték se marad utána, ami be lett dobva.

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!