Lakóövezet

2024.09.06. 19:32

Az amúgy cuki kiskutyák okoznak folyamatosan bosszúságot

Pécsett, az utcánk egyik lakója nagyjából két éve kutyákat szaporít. Ez talán nem is lenne probléma, ha mindez nem két társasház közvetlen közelében, annak végében történne.

Wald Kata

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Akifyeva S

A hatóság felé többször jeleztük, hogy a 6-8 kiskutya visítozása rendkívül zavaró, különösen éjszaka. A két épület között az udvaron bóklásznak és hangoskodnak. Szerintem ilyen sok kutyának egyszerre nincs helye a lakóövezetben, az pedig, hogy éjszaka szaladgálnak és visítoznak, teljesen elfogadhatatlan. Nyitott ablaknál lehetetlen az alvás miattuk. A tulajdonos nem foglalkozik a kutyáival, azt gondolom hogy talán éheznek, szomjaznak a kis állatok, ezért hangoskodnak ennyire. Hangsúlyozom: nem tartom elfogadhatónak, hogy egy város lakóövezetében, a ház udvarán 6-8 kutyát tartsanak! A hatóság eddig érdemben nem tett semmit a lakók nyugalma érdekében. Az állatok, köztük a kutyák védelme érdekében még a Büntető Törvénykönyvet is megváltoztatták. De mikor fogják ugyanezt az emberek érdekében megtenni?

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!