Milyen dolog ez?

2024.08.09. 08:00

Penészes kenyér várta a vevőket - háborodott fel olvasónk

A DN Postabontás és sms rovataiban többen, többször szóvá tették már, hogy az élelmiszerek minőségével akadnak jócskán problémák a boltokban.

Wald Kata

Fotó: THP Creative

Általában a gyümölcsök és zöldségek állagára, ízére panaszkodnak sokan, illetve a pékárukkal is gyakran akad probléma, a vásárlók tapasztalatai szerint. Nos, a minap az egyik hipermarketben az akciós kenyerek közt válogatva arra lettem figyelmes, hogy bizony az előre csomagolt, felszeletelt durum cipó penészes. Jól láthatók voltak a jellegzetes zöld foltok a terméken. Igaz, hogy jelentős árkedvezménnyel kínálták, 400 forint körüli áron, de meglátásom szerint ez a pénz igencsak sok egy olyan élelmiszerért, ami ehetetlen. Ha valaki nem volt elég figyelmes, és a kosarába tette, otthon biztos, hogy a kukában végezte a pékáru. Azaz 400 forintot kidobott a vásárló. 

Több kérdés is felmerült bennem az eset kapcsán: az egyik, hogy a bolt alkalmazottai közül miért nem tűnik fel senkinek, hogy a kenyér, amit a polcra kihelyeznek, penészes?! Az akciós címkét valakinek rá kellett ragasztania  a csomagolásra - ő esetleg észrevehette volna, hogy a kenyér nem barna, hanem zöld. A másik kézenfekvő kérdés, hogy hol maradnak a hatósági ellenőrzések?! Gondolom, ha hasonló szabálytalanság miatt korábban - mert biztos vagyok benne, hogy nem ez volt az első ilyen eset - már komoly büntetést kapott volna az üzlet, vélhetően jobban odafigyelnének. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!