Postabontás

2024.08.16. 07:40

Olvasónk szerint teljes a káosz a vásártéren

Wald Kata

A pécsi vásártérrel kapcsolatban több hozzászólás is megjelent a Postabontásban és az sms rovatban az elmúlt hetekben. Ezeket szeretném kiegészíteni:

Gyakorlatilag a mostani állapotokért a tulajdonos, illetve a megbízottja, a vagyonkezelő a felelős, ez egyértelműen megállapítható. Az a hozzáállás, hogy csak bérleti díjat szedünk, de se fenntartásra, se fejlesztésre évtizedekig nem költünk, az egyértelműen látszik a pécsi vásártér állapotán. Ez a folyamat az elmúlt két évben felerősödött. Amióta a vagyonkezelőnél új vezetőség van, értelmetlen döntések sorozata keletkezett. Olyan személyekhez tartozik a vásártér, akiknél a szakértelem hiánya, a jó gazda szemlélete egyaránt hiányzik.

Példaként említem, hogy az utóbbi évtizedben a villamoshálózat életveszélyessé vált, amit csakis a katasztrófavédelem ellenőrzésének hatására kezdtek felújítani az utóbbi évben. Ezt is fejetlenül, a bérlőkkel nem egyeztetett módon, ad-hoc jelleggel tették.

Sok helyen kettős mércét alkalmazva, a bérlőkkel szemben inkorrekt kötelezvényeket és elszámolásokat alkalmaztak. A mostani vezetés hűbérbirtokként kezeli a vásárteret, ezért semmilyen kommunikációt, semmilyen egyeztetést a bérlőkkel kapcsolatban nem teljesít. Ezért születnek át nem gondolt döntések a részükről, amelyek súlyosan sértik a bérlők érdekeit.

Első intézkedéseik között olyan át nem gondolt szabályokat hoztak létre, amelyek nélkülözik az ésszerűséget és a valós üzemeltetési tapasztalatot.

Elsőként megszüntették az éves és féléves előfizetéses bérlői kedvezményt. Második intézkedésként a rendészek létszámát radikálisan lecsökkentették, ennek következtében a kora reggeli és a déli órákban teljes káosz alakul ki. Azokat a vállalkozásokat, amelyek üzleteket üzemeltetnek, lehetetlen helyzetbe hozták azzal, hogy a több millió forintos fejlesztéseiket, amiket a felépítményekben hajtottak végre, elértéktelenítették azzal, hogy titkos belső szabályzatot alkottak, amelyben a bérlőket korlátozzák az építményeik átadásában.

A nem megfelelő marketing, a hibás üzemeltetési gyakorlat, a hozzá nem értő vezetők együttesen okozzák a pécsi vásár országos hírnevének elértéktelenedését.

Mivel nem biztosítják a kirándulóbuszoknak az ingyenes parkolást a déli oldal előtt, ezért azok messze elkerülik vasárnap a vásárteret. Pedig évtizedekig bevált gyakorlat és kedvelt program volt a Harkány, Siklós térségéből érkező turistabuszok utasainak a pécsi vásár látogatása.

Mivel átgondolatlan volt a rendezői létszámleépítés, most nincsenek elegen a vásártéri gépjárműforgalom irányítására. Ennek következtében, főleg az eseti asztalokat foglaló őstermelők, a házirend ismerete nélkül, balesetveszélyesen közlekednek. Ehhez hozzájárul az ésszerűtlen haladási irány kijelölése is, ami szintén az üzemeltető döntése.

A vásártér népszerűségének visszaszerzéséhez szükség lenne a bérlőkkel való kommunikációra és javaslataik meghallgatására!

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!