Olvasónk jelezte

2024.08.05. 19:30

Forrtak az indulatok a vásártéren - bezárták az árusokat

Elszabadultak az indulatok a vásártéren múlt vasárnap.

Wald Kata

A területet ugyanis, ahol az árusok kínálják a portékáikat, reggel nyolc órakor lezárták, és azt követően autóval nem engedek ki senkit egészen 11.45-ig. Én 11 óra körül befejeztem az árusítást és szerettem volna hazamenni - akkor szembesültem vele, hogy a kapu zárva. Nem csak az egyik, hanem mind a négy kijárási lehetőséget lezárták. Nem én voltam az egyetlen, aki távozni szeretett volna, de nem engedtek ki senkit. Az intézkedésre a következő volt a magyarázat: így szeretnék elkerülni, hogy az árusok autóikkal a délelőtt folyamán a vásárlók számára kijelölt úton közlekedjenek. Megkérdeztük, hogy ha rosszul lenne valamelyik árus, akkor se engednék ki, hogy hazamenjen? Erre az volt a válasz, hogy akkor mentőt kell hívni, mert csak megkülönböztető jelzéssel ellátott jármű közlekedhet az adott időszakban a területen. 

Nos, a vége az lett, hogy forrtak az indulatok, volt ott veszekedés, kiabálás - nehezményeztük többen is az eljárást. Aztán 11.45-kor szép komótosan kinyitották a kapukat. Addigra már árusok sokasága feszülten várta, hogy el tudja hagyni a vásárteret. És vevőkkel amúgy még akkor is tele volt a vásár, tehát a kapuk lezárásával a célt nem érték el. Az autók így is a gyalogosok közt haladtak. Sokunknak az az érzése, hogy a cél az árusok ellehetetlenítése. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!